Лептосифон – яскраві зірочки у дві хвилі цвітіння

0 Comments

Лептосифон, він же ленентус, мало знайомий нашим садівникам. Цю новинку тільки належить вивчити на цьому сайті https://cash-flow.com.ua/, а тому ще цікавіше! Адже кожне нове рослина, незвичне погляду, – це завжди відкриття, повне захоплення і подиву! Особливо приємно, коли тебе спитають, що це за квіти такі красиві! Правда ж?

Лептосифон має яскраву палітру: жовті, білі, рожеві квіти, посіяні в суміші, нагадують справжній феєрверк. Ніжності і чарівності рослині надають голчасті тонкі листи, покриті ворсинками. В період цвітіння квітів настільки багато, що вони майже закривають зелену масу. Дуже ефектно!

Лептосифон – яскраві зірочки у дві хвилі цвітіння

Рослина однорічна, стелящееся, висота “”килимка”” не перевищує 10 див. Висаджується лептосифон як бордюрного і грунтопокривна рослини.

Зацвітає лептосифон в червні і цвіте приблизно до середини літа, після чого настає короткий період “”перепочинку””. Друга хвиля цвітіння припадає на серпень-вересень, але цвітіння не таке тривале, як в перший раз.

Лептосифон невибагливий, і здатний рости на будь-яких грунтах, навіть збіднених. Віддає перевагу сонячним ділянкам, потребує помірного і регулярному поливі. Холодоустойчів, добре переносить весняні приморозки. Висівають його насінням відразу в грунт в квітні. Самі нетерплячі можуть виростити розсаду, посіявши в березні в контейнери. Насіння сіють поверхово, лише злегка закладаючи в землю.

Лептосифон – яскраві зірочки у дві хвилі цвітіння

Зволожувати посіви потрібно акуратно, щоб після поливу не утворилася земляна кірка. При підтримці легкої вологості насіння швидко сходять і йдуть у ріст. Підросли сіянці проривають і розсаджують, залишаючи в кінцевому підсумку між кущиками 20 див. Лептосифон не потребує підгодівлях, від цього він “”жирує””, і квітів стає менше.

Лептосифон можна сіяти з проміжками в 1-2 тиждень, щоб насолоджуватися цвітінням все літо без перерви. Рослина може давати самосів, але сортові ознаки розовоцветних рослин будуть губитися: квіти стануть жовтими або білими.


Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *